1 polévková lžíce pohankové mouky
2 banány rozmačkané vidličkou
3 polévkové lžíce kakaa
2 polévkové lžíce medu
1,5 polévkové lžíce rozpuštěného másla
máslo na vymazání
1,5 polévkové lžíce olivového oleje
1 malé vejce
1/2 čajové lžičky jedlé sody
špetka soli
Na ozdobu:
Ricotta
Ovoce
Javorový sirup
Troubu jsem si nastavila na 180°C.
Všechny ingredience na muffiny jsem smíchala a těsto rozdělila do máslem vymazaných remekinů. V remekinech se muffiny pekly zhruba 50 minut. Odhaduji, že menší muffiny (v klasické formě na muffiny) by se pekly mezi 20 – 30 minutami. Nutno ozkoušet špejlí, měla by být suchá.
Po vychladnutí jsem muffiny rozkrojila, spodní část jsem namazala ricottou, pokladla hroznovým vínem, přiklopila a „klobouček“ jsem rovněž potřela ricottou. Na vrch jsem ale dala plátky jablka a celé to polila trochou javorového sirupu.
Výběr ovoce samozřejmě záleží na každém. Rovněž je dobré využívat sezony. Takže určitě nezavrhujte kiwi, broskve či nektarinky, borůvky, ostružiny, jahody apod., když budou k dispozici =).
Množství vychází buď na dva opravdu velké muffiny (dva remekiny o průměru 9cm), nebo na čtyři klasické malé.
http://hratkyspekaci.blogspot.com/2015/01/bezlepko...
Autor: Kaczik | |
Datum vložení: 21.01.2015 23:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz